Masaj terapeutic – masaj Deep Tissue, la Kineto Smile

Image may contain: one or more peopleDespre masajul terapeutic efectuat in cadrul cabinetului kineto Smile

Masajul Deep Tissue este un tip de masaj care tinteste masa musculara si tesutul conjunctiv (fascia) in profunzime, cu scopul de a detensiona si a reda mobilitatea intregului corp. Contracturile musculare (din ce in ce mai frecvente in randul celor cu un stil de viata sedentar) impiedica alimentarea cu nutrienti si oxygen, cauzand inflamatia si permitand acumularea de toxine in tesuturi.

Prezenta inflamatiei si a toxinelor provoaca durerea care poate fi locala sau care poate radia, afectand nu numai tesutul muscular dar cat si cel osteoarticular. Toate acestea duc la o stare generala de disconfort fizic si psiImage may contain: one or more peoplehic.

Manevrele folosite in masajul Deep Tissue sunt asemanatoare masajului suedez cu mentiunea ca presiunea este mai mare (dar reglabila in functie de gradul de sensibilitate) si prin folosirea antebratelor sau/si a coatelor ca metoda de acces in punctele de contractura. Durata acetui tip de masaj poate fi 50 sau 75 minute. Se foloseste ulei de masaj.

Image may contain: one or more people and closeupBeneficiile masajului Deep Tissue :

– detensionare si relaxare musuclara, eliminarea durerilor

– relaxare mintala

– stimalarea sistemului imunitar

Image may contain: one or more people– eliminarea stresului si oboselii

Efecte colaterale

In timpul masajului – durerea : pentru a obtine detensionare musculara se aplica o presiune mai mare decat in alte tipuri de masaj ceea ce poate provoca disconfort. Terapeutul va tine cont de nivelul dvs. de sensibilitate la durere, variind treptat gradul de presiune aplicat. Pentru a gestiona senzatia de durere este important sa respirati profund, in sincron cu presiunea aplicata. Terapeutul va va indruma in acest scop.
Dupa masaj – ameteli : este posibil ca imediat dupa masaj sa simtiti o usoara ameteala care poate avea urmatoarele cauze :
a) o eliberare a toxinelor acumulate in corp. Este indicat sa beti cel putin doua pahare de apa.

b) o pozitie defectuoasa a capului in timpul masajului. Comunicati orice stare de disconfort terapeutului.

c) V-ati ridicat brusc de pe masa de masaj. Ridicati-va cu miscari lente, intai in sezut, asteptati cateva minute si apoi coborati de pe masa de masaj

– sensibilitate musculara : este posibil ca in ziua urmatoare masajului sa aveti senzatia de « febra musculara » asemanatoare celei de dupa efectuarea exercitiilor fizice. Este o reactie normala datorata stimularii masei musculare.

Image may contain: one or more people

 

 

Image may contain: one or more people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s