Masaj terapeutic – masaj Deep Tissue, la Kineto Smile

Image may contain: one or more peopleDespre masajul terapeutic efectuat in cadrul cabinetului kineto Smile

Masajul Deep Tissue este un tip de masaj care tinteste masa musculara si tesutul conjunctiv (fascia) in profunzime, cu scopul de a detensiona si a reda mobilitatea intregului corp. Contracturile musculare (din ce in ce mai frecvente in randul celor cu un stil de viata sedentar) impiedica alimentarea cu nutrienti si oxygen, cauzand inflamatia si permitand acumularea de toxine in tesuturi.

Prezenta inflamatiei si a toxinelor provoaca durerea care poate fi locala sau care poate radia, afectand nu numai tesutul muscular dar cat si cel osteoarticular. Toate acestea duc la o stare generala de disconfort fizic si psiImage may contain: one or more peoplehic.

Manevrele folosite in masajul Deep Tissue sunt asemanatoare masajului suedez cu mentiunea ca presiunea este mai mare (dar reglabila in functie de gradul de sensibilitate) si prin folosirea antebratelor sau/si a coatelor ca metoda de acces in punctele de contractura. Durata acetui tip de masaj poate fi 50 sau 75 minute. Se foloseste ulei de masaj.

Image may contain: one or more people and closeupBeneficiile masajului Deep Tissue :

– detensionare si relaxare musuclara, eliminarea durerilor

– relaxare mintala

– stimalarea sistemului imunitar

Image may contain: one or more people– eliminarea stresului si oboselii

Efecte colaterale

In timpul masajului – durerea : pentru a obtine detensionare musculara se aplica o presiune mai mare decat in alte tipuri de masaj ceea ce poate provoca disconfort. Terapeutul va tine cont de nivelul dvs. de sensibilitate la durere, variind treptat gradul de presiune aplicat. Pentru a gestiona senzatia de durere este important sa respirati profund, in sincron cu presiunea aplicata. Terapeutul va va indruma in acest scop.
Dupa masaj – ameteli : este posibil ca imediat dupa masaj sa simtiti o usoara ameteala care poate avea urmatoarele cauze :
a) o eliberare a toxinelor acumulate in corp. Este indicat sa beti cel putin doua pahare de apa.

b) o pozitie defectuoasa a capului in timpul masajului. Comunicati orice stare de disconfort terapeutului.

c) V-ati ridicat brusc de pe masa de masaj. Ridicati-va cu miscari lente, intai in sezut, asteptati cateva minute si apoi coborati de pe masa de masaj

– sensibilitate musculara : este posibil ca in ziua urmatoare masajului sa aveti senzatia de « febra musculara » asemanatoare celei de dupa efectuarea exercitiilor fizice. Este o reactie normala datorata stimularii masei musculare.

Image may contain: one or more people

 

 

Image may contain: one or more people

Echipa kineto Smile la scoala Little Genius

Echipa kineto Smile a fost in vizita la școala Little Genius din Bucuresti si le-a vorbit copiilor despre coloana vertebrală, poziția in banca si centrul de greutate!

Am fost plăcut impresionați cum la final toti copiii au asimilat cu ușurintă aceste informatii,pe care speram sa le integreze in viata lor!

O zi plină de zambete😊!

Februarie 2017

Image may contain: 6 people, people standing

Scoala, ghiozdane si preventie

14322532_1787447464826485_627409325400824862_nAstăzi vorbim despre:
Școala

Săptămana aceasta a început școala !
Faptul ca ghiozdanele copiilor depășesc cu mult greutatea normala pe care aceștia ar trebui sa o poarte ,este o realitate cu care ne confruntam.
In acest sens,ne adresam parinților cu sfaturi si informatii care sa ii ajute:

Greutatea ghiozdanului nu ar trebui sa depășească 10-20 la suta din greutatea corporală anului copil (10 la suta pana la vârsta de 10-13 ani).Ghiozdanul trebuie sa fie de tip rucsac,sa aibă 2 barete aranjate egal si sa fie purtat aproape de spate.

Trebuie evitate ghiozdanele de tip trolee sau poștaș ele putând accentua sau produce dezvoltări asimetrice ale musculaturii,favorizând apariția deviațiilor de cocopilloana vertebrală sau in viata adulta a unor afecțiuni de tipul herniei de disc.

Ghiozdanele grele pot fi un factor favorizant in apariția unor tulburări posturale ,impreuna cu alți factori de mediu precum poziția in banca sau orele petrecute in fata calculatorului sau la birou intr-o pozitie incorecta!

Prevenția este cea mai simpla si eficientă metoda prin care ne putem preocupa de sănătatea copiilor.
Ca părinți aveti grija ca in viata copiilor dumneavoastră sa existe mișcare regulata sub forma activităților organizate dar si a activităților in aer liber,căci MISCAREA ESTE SANATATE SI SĂNĂTATEA ÎNSEAMNĂ MIȘCARE !
De asemenea consultul periodic la medicul specialist pediatru si o evaluare motorie i data pe an la un kinetoterapeut,nu trebuie sa lipsească!

Un nou an școlar plin de succes,de bucurie si sanatate ,va dorim!

Echipa Kineto Smile

copil-2

 

 

Programul de educatie continua

Am fost prezenți la programul de educație continua susținut la Bucuresti de prof. Robert Donatelli, fizioterapeutul Cătălinei Ponor si al lui Mircea Badea!

Suntem mândri si bucuroși ca exercitiile si tehnicile prezentate in cadrul cursului “Tehnici de mobilizare articulară si a nervilor periferici. Puncte Trigger – evaluare si tratament” vor fi folosite pentru tratarea patologiei genunchiului, umărului si coloanei pacienților noștrii!

Echipa Kineto Smile

picture1