MotiVit

16295758_1256198761141465_929851278_n

 

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/MotiVitBucuresti/

 

Sunt foarte bucuroasa ca demaram acest proiect de suflet, proiectul MotiVit, la începutul acestui an, 2017. Este un proiect pentru o viata mai buna, pentru îmbunătățirea calității vieții .


Proiectul are 3 părți separate:


1.Tratamentul bolilor metabolice si a complicațiilor deja instalate:diabetul, apneea in somn, obezitatea, hipertensiunea arterială, etc.

2.Preventia posibilelor consecințe ale dezechilibrelor nutriționale la adulti.

3.Preventia posibilelor consecințe ale dezechilibrelor nutriționale la copii.

In ceea ce privește prima parte “Tratamentul bolilor metabolice si a complicațiilor”, intervenția mea ca si kinetoterapeut consta intr-un program de exerciții individualizat ce parcurge trei etape a câte 14 ședințe fiecare.
Fiecare etapa a planului de tratament se întinde pe parcursul a doua luni cu câte 2 ședințe de kinetoterapie pe săptămana (durata unei ședințe este de 45 de minute).

Planul de tratament din punct de vedere al kinetoterapiei a fost gândit astfel încât in fiecare etapa,pentru a se realiza adaptarea la efort (minim ,mediu,normal) se folosesc diferite tehnici si mijloace :gimnastica respiratorie;stretching ;reeducare posturală globală ; echilibru ;coordonare ,etc.

Dupa fiecare etapa de 14 ședințe ,se va face o evaluare din punct de vedere kinetoterapeutic (testing muscular si articular),pacientul menționând la final cum s-a simtit in timpul programului si ce schimbări au survenit in starea sa generală .


img_2092Personal sunt entuziasmata ca lucrez  cu specialiști in Nutriție si psihologie, pentru ca intr-o astfel de echipa in care fiecare își aduce aportul specializat in evaluarea si consilierea fiecărui pacient, rezultatele vor fi pe măsura.

Acest proiect de suflet a început sa prindă viata ,cand un pacient care a venit la cabinetul de kinetoterapie pentru a trata o entorsa de genunchi mi-a spus ca era putin îngrijorat cu privire la analizele sale de sânge ce relevau niște dezechilibre.
El mi-a spus ca si-ar dori sa si piardă cateva kilograme, (care ii încărcau si articulația genunchiului de care ne ocupam)dar nu știa ce sa facă in acest sens.
Eu i-am sugerat sa o consulte si pe colega mea de la Nutriție .

Dupa ce a urmat in paralel programul de kinetoterapie timp de aproape 3 luni si programul alimentar individualizat si ajustat de colega mea Dr.Oana Steriade, acest pacient a pierdut 10 kilograme in greutate, analizele de sânge s-au normalizat (glicemia, profilul lipidic,….etc) iar riscul de a dezvolta o boala cardiaca sau diabet a dispărut.
Acest lucru s-a întâmplat acum 1an si 8 luni,iar domnul de care v-am vorbit își menține greutatea si astăzi si-a schimbat stilul alimentar si regimul de viata,este sănătos (are tot aceeași munca de birou dar se simte mult mai dinamic si plin de energie ,reușind sa implementeze in viata sa si o jumătate de ora de exerciții fizice sau plimbări de doua ori pe săptămana).

Aceasta poveste m-a motivat sa incerc sa ajut si alți oameni care au risc de a dezvolta diverse patologii cardiace,metabolice sau de alta natura,care pot fi prevenite sau tratate prin consiliere individualizata in ceea ce privește Alimentația si efortul necesar pentru o viata sănătoasă .

Multumesc celor doua colege implicate in proiectul MotiVit si am incredere ca impreuna reusim sa ajutam oamenii care doresc sa își imbunătățească viata si starea de sanatate, sa facă schimbări durabile!

Lucica Nedelcu

Kinetoterapeut